2014. február 26., szerda

Van Szilva-táskám...

van Szilva táskám...(Ezt körülbelül olyan örömmel ugrándozva adtam elő, mint amikor megérkezett az első Nina fonalam: van Nina fonalam, van Nina fonalam...)

Emlékeztek még erre a talányos képre?


Az inspirációt ez a bejegyzés adta. Köszönet érte Lenanak!

Aztán megláttam az anyagot és a kézzel festett fonalat Anginál, és rögtön tudtam, hogy ezt a képet akarom belőle kihozni. (Angit sajnos nem találom, ha látja a bejegyzésemet, remélem örül, mert megígértem, hogy megmutatom majd, mit sikerült összehoznom. Elég sokára következett ez be:)...) Köszönet érte Anginak is!

Az interneten találtam olyan programot, ami képből keresztszemes mintát csinál, azzal szerkesztettem meg Pablo Picasso 1955-ből származó Don Quijote vázlatát.


Közben olvastam Szilva blogját, és megfogalmazódott bennem, hogy Őt kérem meg, valósítsa meg az elképzelésemet. Nagyon szimpatikus volt a hozzáállása az alkotáshoz, igényes, lelkiismeretes és gyönyörűen dolgozik. Számomra is meglepetés volt, hogy elsőre belement...
Aztán telt-múlt az idő, de ma már tudom, hogy azért kellett ennyit várnom, hogy megálmodja ezt a táskaformát, ilyen anyagokból... úgyhogy én köszönöm Neked Szilva:)

Ebből a történetből is látszik, hogyan inspiráljuk egymást, és miként születnek az ötletekből teljesen új alkotások...

 A képeket Szilvától vettem kölcsön, mert ilyen szépeket én úgy sem tudnék csinálni.


Ami a képeken nem látszik, a bélés, az apró részletek belül...tökéletes! Hogy még a bélés sem egyszerűen egyszínű anyagból van, apró pöttyös mintája feldobja és izgalmassá teszi, és istenien passzol a külsőhöz. A zsebek és állítható, lecsatolható pántja, kényelmes hosszúságú füle valamint a cipzárak nyílásának iránya minden szempontból elkényeztet.

És hogy miért annyira fontos nekem ez a kép? Mert Don Quijote azt képviseli számomra, aki "helyettem is fel meri vállalni a szíve mélyén megbúvó álmait, akkor is, ha eleve vesztes a pozíciója, mert az ember álmok nélkül nem élhet..."   (idézet a Magyar Színház honlapjáról)

20 megjegyzés:

 1. Nem találok szavakat. Egyszerűen tökéletes összmunka!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen (Szilva nevében is)!

   Törlés
 2. Wow!!!!!!!!!!! I love it!!!!! Wonderful bag, so stylish!!! Thank you so much for showing it :) It is veeeery pleasant that I happened to inspire you to create such a beauty :)

  VálaszTörlés
 3. Szép történet, igazi szép alkotó páros (ok) gratulálok!

  VálaszTörlés
 4. az a kép rajta: kiváló, egyedi, gyönyörű. Az összmunka meg zseniális! :)
  Viseld egészséggel, teljen benne örömöd:)

  VálaszTörlés
 5. meg mernék esküdni, hogy írtam ide kommentet :O ezt benyelte a blogger :)))

  szóval: azt írtam, hogy egy igazán különleges, egyedi táskád van, és biztos lehetsz benne, hogy nem jön veled szembe az utcán:)

  Gyönyörű!!! Teljen benne sok örömöd, használd egészséggel!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát ilyen biztos nem lesz még egy...:) Köszönöm szépen!

   Törlés
 6. a Don Quijote mottó meg telitalálat...

  VálaszTörlés
 7. Nem is gondoltam volna, hogy ilyet keressek és hogy még fogok is hozzá találni alkotót. Ez akkor most a Te táskád lett?? Fantasztikus megvalósítás!! Gratulálok Nektek az ötlethez és a végeredményhez!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez az én táskám!:) Nagyon örülök neki:)
   Köszönjük szépen.

   Törlés
 8. Juuuujjjj :o)
  Hat mit van szerencsem latni Nalad ;o)
  Irtam Neked sokszor, de soha nem fogom tudni irasban eleg erzekletesen kifejezni, hogy mit jelentett szamomra a kozos alkotas, a turelmed, az a mely bizalom, amit Toled kaptam...
  En koszonom.. es, amit fentebb irtal... a szivem, a lelkem megmelengette <3

  Olellek... nagyon :o)

  Szilva

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is köszönöm Neked, hogy valóra vált egy álmom...:)

   Törlés