2012. június 21., csütörtök

A kendőkötés...

iránti szerelem ezzel a darabbal kezdődött. Már gyerekkorom óta kötök, de hogy csipkekendőbe vágjam a tűmet csak akkor jutott eszembe, amikor Erika csodálatos darabjait nézegettem. A fonalat ajándékba kaptam egy rendelésem mellé, akkor még nem tudtam, hogy mit is kezdhetnék vele. Aztán rájöttem, hogy gyapjúból van, és tökéletes választás volt életem első kendőjéhez.

Minta: I Heart Lace a Ravelry-ről

A modell a kisebbik lányom:)

3 megjegyzés:

  1. Jaj de irigyellek, amiért ilyen szépeket tudsz kötni, nagyon szeretnék én is hasonlót, de csak az alapkötéseket tudom és mikor tinikoromban mamám próbálta elmagyarázni mondjuk a szaporítást, akkor jól felhúzta magát, mert nem értettem, de lehet csak ő magyarázta rosszul :) Az elvette a kedvem tőle, így a legutóbbi kötözményem egy mackókötéses sál volt a páromnak :) A kisebbik is milyen nagy, a piros szuperül áll neki!

    VálaszTörlés
  2. Ha tudod a simát meg a fordítottat, akkor már csak egy kis gyakorlás kell:) Bátran vágj bele, az interneten rengeteg segítséget találsz, én is igénybe veszem, amire csak rálelek. A gyerekeim meg segítenek fordítani:)

    VálaszTörlés
  3. Szép darab,gratulálok!
    Angival egyetértek:hiába kötök 10 éves korom óta,képtelen lennék egy ilyen kendőt megkötni,meg látok szebbnél szebb darabokat másoknál is,nem értem a chart-okat,igaz nem magyarázta el senki.Viszont nem is baj,mert van kendőm,de rőzsehordó anyókának érzem magam benne:-)))
    A lányodnak viszont nagyon jól áll a színe is!

    VálaszTörlés