2012. október 23., kedd

Fürjtojás..

a Vásárcsarnokból.
 
 
Szerencsére a Praktikában Borbás Marcsi éppen fürjtojásos fasírtot csinált, Flóra lányom ki is próbálta a receptet. Nagyon finom lett, ezután kinevezzük állandó fasírtgyártónak:) A szokásos receptem szerint csináltam hozzá a krumplifőzeléket, annak örömére, hogy beszereztük a télire való krumplikészletet.


Ebben a csodálatos időben nagylányom elvitte a kislányomat az Állatkertbe.



Készülődünk Halloween-re. A mintát itt találtam.



2012. október 22., hétfő

2012. október 11., csütörtök

Volt egy-két szabadnapom...

elpepecselgettem a konyhában. "Kubu" készült pár üveggel; így legalább tudom, hogy mit iszom.




A múlt heti Vásárcsarnok-beli szerzeményem a gránátalma volt.


Gyümölcsrizs lett belőle. Nagyon finom!


2012. október 10., szerda

Libák

Készen lett az egyik oldal. Anyu nagyon szereti ezt a libás motívumot, azért készül neki ilyen terítő. (Ráadásul nem olvassa a blogomat:))




2012. október 3., szerda

Sütik

Limara receptje alapján készültek a tízóraira szánt kiflik. Én nem vagyok annyira gondos a formázás terén, mint ő, mondhatni az én kiflijeim "rusztikusak". (Elég sűrűn használom ezt a kifejezést:)) Mindenesetre nagyon finomak, mint minden, amit eddig az ő útmutatásai alapján csináltam. Ebből a kifliből gyerekeim kérésére kikerült a lekvár. Mindkét változat (lekváros és lekvártalan) hamar elfogyott.


Budapesten a Vásárcsarnokban van az iskola, ahová most képzésre járok. Valamit mindig hozok haza, nehéz ugyanis ellenállni a rengeteg gyönyörű gyümölcsnek, zöldségnek. Csak olyasmit veszek, ami nálam nem terem, illetve itthon nem beszerezhető. Múlt héten vörösáfonya volt a szerzemény.


Narancsos-vörösáfonyás pogácsa készült belőle Chili & Vanilia receptje alapján. Még a lányom osztálytársainak is ízlett, mivel az iskolába is vitt magával, és kunyeráltak belőle.


Ezt a kekszet a nagyobbik lányom sütötte, nagyon finom lett. Oreo keksz házilag TücsökBogár után. (Ebben az oldalban sem csalódom soha.) A Vásárcsarnokban tudtam eredeti oreo kekszet venni. A házi készítésű sokkal finomabb!


Őszi hangulatkép. A sarokban Sütivel:)


2012. október 1., hétfő

A kölykök anyja...

is megérdemel egy bejegyzést. Karácsonykor találtuk az utcán a kapunk előtt. Majdnem akkorka volt, mint most az ő kölykei. Nem győztem simogatni, hogy elfeledtessem vele a hideget az utcán és a lelketlenséget, amit elkövettek vele. Most pedig példás anyuka, gyönyörűséges, hozzá képest hatalmas négy kölyökkel. Most már látnak, hallanak és rohangásznak is, úgy hogy igazából most kezdődik a buli:) Remélem jó gazdákat találunk nekik. Állatbarát gyerekeimnek kellett ez az élmény is, hogy saját kiskutyáink születtek. Felelős gazdák voltak eddig is, de ez a tapasztalat elmélyítette a kapcsolatot az állatokkal.

Ő Brutus, a kölykök anyja. Ha kihoz a sodromból, Dorothynak szólítom:) Ilyen volt, amikor megtaláltuk.